Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Protesten in Ecuador: toeristen zitten vast

In het Zuid-Amerikaanse land Ecuador zijn mensen al zes dagen aan het protesteren. Dat doen ze omdat ze het niet eens zijn met de plannen van de president.

Hij heeft besloten dat er bezuinigd moet worden, maar daar zijn veel inwoners het niet mee eens. De protesten zijn de afgelopen dagen steeds gewelddadiger geworden. Actievoerders gooien stenen en stokken naar de politie en blokkeren de weg.

Nederlandse toeristen

Tientallen Nederlanders zijn op vakantie in het land. Zo ook Bas. "Toen ik in de hotelkamer zat en stenen en traangasgranaten langs m'n raam zag vliegen, was ik echt heel bang", vertelt hij. Toeristen in het land kunnen niet verder reizen en moeten in hun hotel blijven.

Ecuador is een land in Zuid-Amerika, dat naast Peru en Colombia ligt. Er wonen ongeveer 17 miljoen mensen en zij spreken Spaans.

Door de situatie in Ecuador heeft de regering de noodtoestand uitgeroepen. Ook mogen de actievoerders tussen 20.00 uur 's avonds en 05.00 uur 's ochtends niet bij het regeringsgebouw komen. De president is gevlucht naar een andere stad.