Turkije gooit bommen op Syrië

Het Turkse leger heeft het noordoosten van Syrië aangevallen. Er zijn raketten naar het gebied gestuurd om bommen te gooien.

De Turkse president Erdogan wil meer macht krijgen over een gebied dat vlak bij de Turkse grens ligt. Het is nu in handen van de Koerden en die wil hij daar weg hebben.

De Koerden vochten samen met het Amerikaanse tegen de terroristen van Islamititsche Staat. Er zaten daarom ook veel Amerikaanse militairen in het gebied van de Koerden. Afgelopen weekend maakte president Trump bekend dat hij die militairen terugtrekt en daarna kwam Erdogan in actie. De Koerden voelen zich nu verraden door de Amerikanen.

Turkije zegt dat ze in het noorden van Syrië een gebied willen maken waar miljoenen Syrische vluchtelingen kunnen wonen, maar waarschijnlijk is dat niet de enige reden. De Turkse president ziet de Koerdische strijders als terroristen en wil dat ze niet te veel macht hebben.

Er is nog niet veel bekend over dit nieuws, maar bij de aanval zijn in ieder geval ook doden gevallen. Verschillende politici in Europa willen dat Turkije zo snel mogelijk stopt met de aanval.