Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Huseyin schrijft brief om niet meer eenzaam te zijn

Huseyin van 11 heeft een oogafwijking en klompvoeten. Hij kan moeilijk vrienden maken in de wijk, omdat kinderen hem aanstaren en vervelende dingen zeggen. Huseyin is niet de enige. Meer dan de helft van de mensen met een beperking voelt zich eenzaam.

De meeste kinderen met een beperking zitten op een speciale school die vaak ver van huis is. Daardoor hebben ze geen vriendjes in hun eigen buurt. Huseyin hoopt dat dit verandert en heeft daarom een brief geschreven aan kinderen op de school in zijn buurt.

Beste directeur van deze school,

Kinderen die op een speciale school zitten hebben in de buurt van hun huis bijna geen vrienden en voelen zich heel eenzaam. Als ze toch naar buiten gaan worden ze gepest over hun handicap.

Ik ga wel naar buiten, want ik wil heel graag spelen met andere kinderen maar dan doen ze heel rot tegen mij. Bij ons in de buurt is er een voetbalveld daar spelen jongens altijd voetbal. Iedere keer vraag ik of ik een potje mee mag spelen maar dat willen ze nooit. Dit komt omdat ik niet zo snel en hard kan rennen als hun en daardoor ben ik onzekerder geworden.

Ik wil heel graag dat dit, pesten en buitensluiten van kinderen met een handicap, op de reguliere scholen wordt verteld zodat ze kunnen begrijpen dat wij ook net als hun willen spelen op een leuke manier.

Groetjes Huseyin

Na zijn brief werd Huseyin uitgenodigd door de school. Daar sprak hij vandaag met kinderen over zijn probleem. En de meeste kinderen vonden dat erg indrukwekkend.

Ik zou wel zeggen nu: 'Hoi hoe gaat het er nu mee. Ik weet nu zijn verhaal dus dan kan ik hem er mee helpen.

Laura

Veel kinderen in de klas zijn van plan om nu aardig tegen hem te doen en hem mee te laten spelen.