Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Actrice moet misschien twee jaar de cel in door drugs

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives moet misschien twee jaar de cel in. Ook zou ze een boete moeten betalen van duizend euro.

Dat is de strafeis van het Openbaar Ministerie in België. In dat land werd Imanuelle Grives betrapt met een heleboel drugs.

Imanuelle Grives is bekend als Ishana Vrijland uit SpangaS. Ook deed ze twee jaar geleden mee met Wie is de Mol?. Verder kun je haar kennen van de serie Flikken Rotterdam.

Ze wilde de drugs afgelopen zomer meenemen naar het muziekfestival Tomorrowland. Ze had de drugs toen verstopt in haar pruik. Ook in haar gehuurde appartement lagen tientallen xtc-pillen en andere drugs.

Ze zegt dat ze veel spijt van alles heeft.

Ik heb in de gevangenis kunnen nadenken. Ik wil een betere kant op gaan dan ik heb gekozen.

Imanuelle Grives

Kort na arrestatie zei haar advocaat dat ze de drugs had meegenomen om een nieuwe rol voor te bereiden. Ze zou in een film iemand spelen die ook in de drugs zit. Die filmrol ging na haar arrestatie niet meer door.

In de rechtszaal zei haar advocaat nu ook dat ze het moeilijk had met zichzelf. Ook daarom zou ze de drugs bij zich hebben gehad.

Over een maand wordt duidelijk welke straf Grives krijgt.