Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het is Coming Out Day

Het is voor veel homo's en lesbiennes nog altijd moeilijk om te vertellen dat ze op jongens óf meisjes vallen. Daarom is het Coming Out Day, oftewel 'Kom-uit-de-kast-dag'.

Volgens veel homo's en lesbiennes is deze dag heel belangrijk. Ze zijn blij dat er aandacht voor is, want ze worden nog steeds gediscrimineerd. Sommigen worden gepest of uitgescholden en voelen zich niet veilig op school.

De dag draait vooral om LHBT'ers. De L staat voor Lesbisch: meisjes die op meisjes vallen. De H is van Homoseksueel: jongens die op jongens vallen. De B is voor bi-seksuelen: als je op jongens én meisjes valt. En de T staat voor Transgenders. Dan ben je in een lichaam geboren waar je je niet prettig bij voelt, dus bijvoorbeeld een meisje in een jongenslichaam of andersom.

Er zijn ook jongeren die twijfelen over op wie ze vallen. Voor die groep is er nu een nieuwe campagne om ze over hun seksuele geaardheid te laten praten. Volgens de campagne met #kweetnie is het niet erg is om te twijfelen.

Sowieso vinden veel mensen het lastig om te praten over de liefde. Vind jij het moeilijk om te zeggen met wie je verkering wil? Reageer op onze stelling:

618
Het is ongemakkelijk om te zeggen op wie je verliefd bent.
Eens84.9%
Oneens15.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook