Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Er komt misschien statiegeld op blikjes

Politici denken dat het over een paar jaar nodig is dat er statiegeld komt op blikjes.

Je blikje frisdrank terugbrengen naar de supermarkt als het leeg is, heeft nu nog geen nut. Je krijgt er namelijk geen geld voor terug. Maar over een tijdje misschien dus wel.

Kleine flesjes

Er zijn al plannen voor statiegeld op kleine flesjes. Maar als die regel er echt komt, bestaat de kans dat makers van frisdrank en ander drinken alles in blikjes gaan stoppen. Dat is dan goedkoper voor ze.

Als dat gebeurt, zijn er ineens veel meer blikjes. Die kunnen net als kleine flesjes worden weggegooid en in de natuur terechtkomen. Ze zijn dus slecht voor het milieu.

Minder afval in de natuur

Daarom willen de politici naast statiegeld op flessen en flesjes dus ook op statiegeld op blik. Dan worden er meer blikjes ingeleverd, die gerecycled en opnieuw gebruikt kunnen worden. En zo is er ook minder afval in de natuur.

Hoeveel statiegeld er dan op zo'n blikje komt, is nog niet bekend.

Stelling

Zou jij je blikjes terugbrengen naar de supermarkt, of vind je het te veel gedoe? En wat is volgens jou een goed bedrag voor het inleveren van een leeg blikje? Laat het weten:

752
Het inleveren van lege blikjes is te veel gedoe.
Eens22.7%
Oneens77.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook