Gezin woonde 9 jaar in afgesloten ruimtes van een boerderij

Gezin woonde 9 jaar in afgesloten ruimtes van een boerderij

In de Drentse plaats Ruinerwold is een gezin gevonden dat al jaren in afgesloten ruimtes van een boerderij woonde. Het gaat om een vader en vijf volwassen kinderen.

Het gezin werd gevonden na een tip van een café-baas. De oudste zoon kwam daar iets drinken en maakte een vreemde indruk. Hij was verward en vertelde dat hij hulp nodig had en al negen jaar niet buiten was geweest.

Hij zei dat hij nog nooit naar school was geweest en negen jaar niet naar de kapper.
De café-baas

Na de tip ging de politie naar de afgelegen boerderij. Ze ontdekten daar een geheime deur achter een kast. Die ging naar de kelder waar het gezin leefde. Ze woonden daar al jaren. Inmiddels zijn het geen kinderen meer. De jongste is 18 jaar en de oudste 25 jaar.

Groentetuin

De familie had een groentetuin en een geit om van te leven. De buren kenden het gezin niet. De politie heeft de familie uit huis gehaald en een man van 58 jaar opgepakt. Het is niet duidelijk wat hij ermee te maken heeft. De kinderen zijn naar een vakantiepark gebracht en krijgen daar hulp.

Er is nog heel veel onduidelijk over dit nieuws. De kinderen zouden volgens de politie geen idee hebben dat er ook nog andere mensen op de wereld bestaan. Het is ook niet bekend wie en waar de moeder is.