Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Twentse zonne-auto waait van de weg bij belangrijke wedstrijd

Flink balen voor studenten uit Twente. Tijdens de World Solar Challenge in Australië is hun zonne-auto door een windvlaag van de weg geraakt.

Het voertuig kwam in de berm, schoot door en sloeg over de kop. Daarna bleek de auto te beschadigd om verder te gaan. Zo ging de crash:

Solar Team Twente
@solarteamtwente
The team is still heartbroken but also incredibly proud of what they achieved! How amazing was RED E's performance, battling for victory for three days💪 Thanks for all your support and good luck to all the teams still competing! ❤️
2 maanden geleden

De bestuurder is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Die persoon had gelukkig geen verwondingen.

Door de woestijn

De zonne-auto is van het team van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Ze gingen na drie wedstrijden aan kop in de grote race, die één keer in de twee jaar is. De race gaat 3000 kilometer door de Australische woestijn.

Twente kan dus niet meer winnen. Wel is de kans groot dat een ander Nederlands team wint. De zonne-auto van de TU Delft gaat nu aan kop en ook een team van de Rijksuniversiteit Groningen doet mee.

Later vandaag is de finish in de stad Adelaide. Zo zag de start van de eerste race eruit:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook