Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mogen de vreugdevuren dit jaar doorgaan?

De vreugdevuren op het strand bij Den Haag veroorzaakten afgelopen Oud en Nieuw veel schade. Zoveel dat nu de vraag is of ze het komende jaar nog wel door mogen gaan. Politici in de stad houden er vandaag een belangrijke vergadering over.

De vreugdevuren zijn een traditie op het strand. Het is ieder jaar een wedstrijd tussen Duindorp en Scheveningen: wie maakt de hoogste stapel? Ook veel kinderen in de buurt gaan ieder jaar bij de vuren kijken.

Schade

Afgelopen jaar liep het helemaal uit de hand. De stapels waren enorm hoog en de bouwers gebruikten diesel om de vuren harder te laten branden. Door de harde wind waaide er vonkjes van het vuur door de lucht. Huizen en auto's raakte zwaar beschadigd.

Onderzoek

In een groot rapport over de vuren bleek dat er veel mis was gegaan. Zo waren er geen duidelijke afspraken gemaakt over de veiligheid. Door alle kritiek stopte de burgemeester van Den Haag zelfs met haar werk.

Bekijk ook