Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het is belangrijk om over de dood te praten'

Op het filmfestival Cinekid is de documentaire Wolkenzusje in première gegaan. De film gaat over Kess. Haar zusje Bo is overleden toen Kess nog klein was, maar nog steeds speelt het een grote rol in haar leven.

Sommige kinderen zeuren over hun broertje of zusje, dat ze vervelend zijn. Maar ik weet dat, als ze er niet meer zijn, je ze heel erg mist. Zelfs de ruzies mis je.

Kess

Zeker op belangrijke momenten in het leven denkt Kess aan haar overleden zusje. Zoals toen ze afscheid nam in groep 8 en toen ze naar de middelbare school ging.

De maker van de film, Sara Kolster, hoopt dat het kinderen helpt om beter over de dood te leren praten. Zij verloor zelf haar zusje toen ze 5 jaar oud was.

Mensen denken vaak dat het zo lang geleden is, dat je er inmiddels wel overheen bent, maar zo werkt het niet. Het blijft altijd bij je.

Regisseur Sara Kolster

De film is volgend jaar in mei ook te zien op NPO Zapp.

Op het Cinekid Festival draait alles om media. Je kunt er games spelen, workshops volgen en heel veel films kijken.

Het festival is vooral in Amsterdam, maar ook op 40 andere plekken in het land. Het is vooral bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar.

Bekijk ook