Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Prins Hisahito (13) wordt waarschijnlijk ooit keizer van Japan

Het is groot feest in Japan. In een speciale ceremonie is de nieuwe keizer van dat land ingehuldigd. Daar waren veel buitenlandse koningen, koninginnen en andere staatshoofden bij. Ook Willem-Alexander en Máxima waren bij de ceremonie.

Vandaag is ook een belangrijke dag voor Hisahito van 13 jaar. Hij wordt waarschijnlijk de volgende keizer en dat is een belangrijke rol in Japan. Misschien nog wel belangrijker dan de koning in Nederland.

Japan is het enige land ter wereld met een keizer. De eerste keizer kwam meer dan 2600 jaar geleden aan de macht. Vroeger zagen Japanners de keizer als een soort god, maar nu is dat niet meer zo. Toch vinden de meeste Japanners het nog steeds heel bijzonder dat ze een keizer hebben.

Er is heel weinig bekend over prins Hisahito. De familie is best gesloten en roddelbladen schrijven ook niet over de familie. Over Hisahito weten we dus best weinig. Hij heeft ook nog nooit een interview gegeven. Wel weten we dat hij op een gewone school zit, met beveiligers in de buurt.

Dit jaar is de jongen voor het eerst op een soort werkvakantie gegaan. Zo wordt hij langzaam voorbereid op het werk als keizer. Hisahito en zijn vader vlogen toen allebei met een ander vliegtuig, zodat er bij een ongeluk altijd een troonopvolger zou zijn.

Hisahito en zijn familie
AFP