Toeristen moeten toegang betalen, omdat Venetië te druk wordt

Geld betalen om een stad binnen te komen. Je kan het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar in de Italiaanse stad Venetië gaat het gebeuren.

Vanaf volgende zomer moeten toeristen geld gaan betalen om de populaire stad te bezoeken. Venetië hoopt dat het hierdoor minder druk wordt. Nu zorgen toeristen niet alleen voor veel werk, maar ook voor veel overlast.

25 miljoen toeristen

Venetië is wereldberoemd en er staan veel historische gebouwen. Ieder jaar komen ongeveer 25 miljoen naartoe, terwijl er maar zo'n 60.000 mensen wonen. En niet alle toeristen gedragen zich netjes. Sommigen zorgen voor troep of maken lawaai.

Het toerisme hier moet beter geregeld worden. De mensen die hier wonen voelen zich steeds minder vrij.

Inwoner van Venetië

Er zijn eerder al regels bedacht tegen het gedrag van toeristen. Ze mogen bijvoorbeeld niet meer op straat zitten of liggen, niet met zwembroek of bikini aan over straat lopen en geen lawaaierige rolkoffers gebruiken.

Om deze zomer Venetië in te komen moet je tussen de 3 en de 8 euro betalen. Hoe drukker het is, hoe duurder het entreekaartje is. Dit geld wordt gebruikt om de straten schoon te houden en gebouwen op te knappen

Kritiek

Er is ook kritiek op de nieuwe regel. Zo zouden toeristen met minder geld de stad minder makkelijk kunnen bezoeken.

Bekijk ook