Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Shirt van Arjen Lubach populair na video over lerarentekort

Een shirt dat presentator Arjen Lubach zondag in zijn tv-programma liet zien is razend populair. Meesters, juffen én kinderen willen het graag hebben. Op het shirt staat: 'Ik ben GEEN toprioriteit'.

Topprioriteit?!

Arjen Lubach heeft het shirt gemaakt omdat op veel scholen een groot lerarentekort is. En het probleem wordt de komende jaren waarschijnlijk alleen maar groter.

Het woord 'topprioriteit' betekent : allerbelangrijkste. Premier Rutte gebruikte dat om te zeggen dat hij het lerarentekort heel graag wil aanpakken. Toch deed hij niet wat de meeste meesters en juffen willen. Op het shirt staat daarom eigenlijk: Ik ben niet het allerbelangrijkste.

Arjen Lubach heeft expres een spelfout gemaakt op het shirt. Want zonder leraren, kunnen kinderen ook niet goed leren.

Staking

Het shirt is sinds zondag al ruim 7000 keer gedownload. Volgende week woensdag is er een grote lerarenstaking, dan zul je het shirt vast vaak zien.

Arjen Lubach maakt iedere week het programma Zondag met Lubach. Daarin praat hij op een grappige manier over het nieuws. Bekijk hier de video over het lerarentekort en de populaire shirts:

De uitzending van Arjen Lubach over het lerarentekort

Bekijk ook