Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vliegen met echte drones straks verboden voor kinderen

Lekker vliegen met een drone en zo toffe filmpjes maken. Klinkt leuk, maar het mag straks niet meer. Er komen nieuwe regels en daarin staat dat kinderen niet meer met professionele drones mogen vliegen.

Kinderen die nu nog fanatiek vliegen balen behoorlijk van de regels. Boris van 13 is een van hen. Op zijn YouTube-kanaal Boris Gaat Los plaatst hij de dronefilmpjes die hij maakt.

Als je de beelden terugkijkt ziet het er gewoon supercool uit.

Boris

Omdat de regels op dit moment voor veel mensen onduidelijk zijn, gaat er nog wel eens wat mis. Zo zijn er ongelukken gebeurd met drones en werd voor de zekerheid zelfs een heel vliegveld afgesloten.

Om te voorkomen dat er meer ongelukken gebeuren, komen er vanaf juli duidelijke regels. In die regels staat dat kinderen straks alleen nog met een speelgoeddrone mogen vliegen. Boris is het daar niet mee eens.

Ik vind het niet nodig. Ik vind dat alle kinderen onder de 16 prima met een drone kunnen omgaan.

Boris

Er is nog wel een manier om als kind met een professionele drone te blijven vliegen. Er moet dan iemand van 16 jaar of ouder met een speciaal drone-diploma in de buurt zijn. Boris hoopt nu dat zijn vader zo'n diploma wil halen.

Bekijk ook