Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Miljardairs doneren een miljoen bomen aan #TeamTrees

YouTuber MrBeast is al over de helft van zijn actie voor 20 miljoen bomen. De teller staat nu op zo'n 11 miljoen bomen! Dit komt onder andere door hele rijke mensen die meehelpen aan de actie.

Ondernemer Elon Musk heeft zelfs een miljoen dollar gedoneerd. Dat is ongeveer 900.000 euro. Tobi Lutke, een andere grote zakenman, wilde hier net iets overheen. Hij doneerde één dollar meer dan Musk.

Wat is #TeamTrees?

Een paar maanden geleden vroeg MrBeast wat hij moest doen als hij 20 miljoen abonnees had bereikt. Een kijker stelde voor om 20 miljoen bomen te planten, één voor iedere abonnee. De YouTuber vond dit een goed idee. Hij wil met deze actie iets goeds doen voor het klimaat.

MrBeast doet het niet alleen. Hij krijgt hulp van andere grote YouTubers. Ook PewDiePie en de Nederlandse Kwebbelkop steunen de actie.

MrBeast werkt samen met een organisatie die veel ervaring heeft met bomen planten. Zij willen MrBeast graag helpen. Elke boom kost een dollar.

Een week geleden maakte MrBeast de actie bekend. Dat deed hij in deze (Engelstalige) video:

MrBeast wil 20 miljoen bomen planten