Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onduidelijkheid over lerarenstaking: gaat het wel of niet door?

Er is veel onduidelijkheid over de lerarenstaking die woensdag gepland stond. De organisatie van de staking zei gisteren dat de staking niet meer doorging. Toch zeggen veel leraren op social media dat ze juist wel willen staken.

De staking werd afgelast toen de minister van Onderwijs vrijdag beloofde dat scholen 460 miljoen euro extra krijgen. Dat geld krijgen ze één keer en is bedoeld voor 2021 en 2022.

De minister van Onderwijs zegt dat hij hiermee het lerarentekort aan wil pakken. Ook wil hij kijken naar de werkdruk van leraren. Leraren vinden dat ze erg hard moeten werken voor weinig geld.

Toch staken?

De grootste organisatie voor juffen en meesters was blij met dit nieuws. Maar niet alle juffen en meesters zijn tevreden. Veel leraren vinden het beloofde geld te weinig en vinden dat de staking door moet gaan. Om het onderwijs te verbeteren moet er ieder jaar meer geld naartoe. Eén keer extra geld geven is niet genoeg, zeggen zij.

Scholen mogen zelf bepalen of ze woensdag wel of geen les geven. Het kan dus per school verschillen of je woensdag vrij bent of niet.

Bekijk ook