Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kamp met duizenden migranten ontruimd in Parijs

In de Franse hoofdstad Parijs hebben 600 agenten een groot deel van een illegaal kamp ontruimd. Er woonden zo'n 3000 mensen al maanden in tentjes. Daar waren ook ouders met hun kinderen bij.

De mensen die in het tentenkamp wonen komen uit verschillende landen. Het zijn allemaal mensen die ooit zijn gevlucht voor oorlog of op zoek gingen naar een beter leven. De meesten van hen hebben geen verblijfsvergunning gekregen en moeten eigenlijk Frankrijk uit. Maar dat willen of kunnen ze niet.

In Frankrijk zijn veel van dit soort gewone plekken waar honderden of soms wel duizenden mensen zijn gaan wonen. Dat komt doordat er te weinig asielzoekerscentra zijn voor vluchtelingen. Mensen belanden daardoor sneller op straat dan bijvoorbeeld in Nederland.

De omstandigheden in de kampen zijn slecht en voor de kinderen ook erg onveilig. Hulpverleners zijn daarom blij met de ontruiming van het kamp.

De mensen uit het kamp worden met bussen naar sporthallen en andere plekken in Parijs gebracht. Mensen die illegaal in Frankrijk zijn moeten van de Franse regering zo snel mogelijk terug naar hun eigen land. De mensen die wel mogen blijven, moeten beter geholpen worden.