JINT Stikstof

De maximumsnelheid in Nederland wordt 100 km per uur

Vanaf volgend jaar mag er van 6 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds maximaal 100 kilometer per uur gereden worden op alle snelwegen. Nu is dat op sommige plekken nog 120 of 130 kilometer per uur.

Het is een van de maatregels die de regering neemt tegen het stikstof-probleem. De uitstoot daarvan is een groot probleem voor de natuur in Nederland.

De afgelopen tijd werd er veel geprotesteerd, door de boeren en laatst ook door de bouwers. Dat had allemaal te maken met de stikstofproblemen. Vanochtend hadden we al 3 vragen over stikstof. Die zie je in de video hieronder.

JINTDrie vragen over stikstof

Minister-president Rutte heeft samen met 3 ministers vandaag bekend gemaakt wat de regering gaat doen om het probleem op te lossen. Een van die maatregels is dus de maximumsnelheid op snelwegen.

Koeienpoep

Ook wordt het voer voor de koeien aangepakt. Zodat de poep van de dieren minder schadelijk wordt voor de natuur. Daarnaast vertelde Rutte dat er extra geld komt voor de boeren die willen stoppen met hun bedrijf.

Hier blijft het niet bij, volgende maand komt de minister president met nog meer plannen om de stikstof-uitstoot omlaag te krijgen.