Megaster Kim Kardashian schrikt van Zwarte Piet

De discussie over Zwarte Piet is niet alleen in Nederland in het nieuws. Eerder deze week vertelde de Amerikaanse rapper Waka Flocka dat hij niet meer in Nederland wil optreden en vandaag zegt Kim Kardashan dat ze zich zorgen maakt.

De reality-ster deelt een bericht met haar 62 miljoen volgers waarin staat dat de Nederlandse traditie racistisch is. Ze noemt Zwarte Piet 'verontrustend'. Daarmee bedoelt ze dat ze zich zorgen maakt en dat ze het niet oké vindt.

Kim Kardashian West
@KimKardashian
This Dutch “tradition” called: “black pete” is disturbing! https://t.co/fF26SP99OT
5 maanden geleden

In Nederland discussiëren mensen al jaren over Zwarte Piet. Voorstanders vinden het een belangrijke traditie en tegenstanders vinden het racistisch. Het doet ze denken aan de tijd dat mensen met een donkere huidskleur door witte mensen gebruikt werden als slaaf.

Zaterdag kwam Sinterklaas aan in Apeldoorn. Daar waren alleen maar roetveegpieten bij. In andere steden werd gedemonstreerd door voor- en tegenstanders. In de volgende video zie je er meer over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.