Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jongeren mishandeld in Gorinchem

De politie is bezig met een groot onderzoek in de stad Gorinchem. Daar werden deze maand jongeren ernstig mishandeld. Op social media werden er filmpjes van gedeeld.

De politie roept op om de beelden niet meer te delen en offline te halen. Het is voor de slachtoffers erg heftig om de beelden te blijven zien.

De mishandelingen gebeurden in een park in Gorinchem. Een van de slachtoffers, Sem van 15, vertelde er gisteren over in een televisieprogramma.

Sem en zijn moeder
RTL

Sem vertelde dat hij samen met vrienden het park in liep toen hij opeens werd omsingeld. Hij en zijn vrienden werden door een grote groep jongens geschopt en geslagen. Volgens Sem waren er zeker 40 jongens bij. Hij heeft geen idee waarom de jongens dat deden.

Niet meer het park in

De directeur van een middelbare school in de buurt zegt dat de daders op verschillende scholen in Gorinchem zitten. De school raadt leerlingen aan om niet meer naar het park te gaan.

De politie probeert uit te zoeken wie de daders zijn. Ze hebben al een paar verdachten gevonden.

Nederlandse politici zijn geschrokken en boos over wat er is gebeurd. Ze willen weten hoe dit kon gebeuren.