Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onzeker door 'perfecte' foto's op Insta en Snapchat?

Veel kinderen maken een selfie net iets mooier voordat ze hem posten op Instagram of Snapchat. Maar volgens onderzoekers is het belangrijk om niet te veel aan je zelf te veranderen, daar kun je onzeker van worden.

Je kan de 'perfecte' versie van jezelf maken, maar als je in de spiegel kijkt zie je gewoon wie je werkelijk bent. En het kan je een vervelend gevoel geven als dat niet je droombeeld is.

Social media-deskundige Marjolijn Antheunis

Vriendinnen Jenna en Luna maken regelmatig foto's en posten die op sociale media. Daarbij gebruiken ze verschillende filters. Ze zijn soms wel een half uur bezig met een foto, maar bewerken niet alles.

Een kleurenfilters is goed, maar je hoeft niet je lippen voller te maken of je neus dunner. Want iedereen is gewoon op mooi op zijn eigen manier.

Luna

Influencer Rianne Meijer maakt soms honderden foto's, maar vindt er maar een paar goed genoeg voor haar 448.000 Instagram-volgers. Om te laten zien dat niet alles perfect is, post ze ook wel eens een onbewerkte foto.

rianne.meijer
Never take a picture with a model part 2 😂❤️ @sannevloet

In de video hierboven vertellen Rianne, Jenna en Luna meer over het gebruik van filters. Bewerk jij foto's van jezelf en vind jij filters belangrijk? Reageer op de stelling:

513
Een selfie is ook leuk zonder filter.
Eens84.4%
Oneens15.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken