Nog nooit hadden zoveel mensen in Jemen honger

Nog nooit hadden zoveel mensen in Jemen honger

Het gaat niet goed in het land Jemen. 14 miljoen mensen hebben daar te maken met hongersnood. Dat betekent dat er veel te weinig voedsel is en dat mensen doodgaan van de honger.

3,2 miljoen vrouwen en kinderen hebben heel snel eten nodig. Hulporganisatie het Rode Kruis slaat alarm over de situatie en de hongersnood.

Floortje Dessing

Televisiemaker Floortje Dessing bezocht vorige week het land. Ze reisde mee met het Rode Kruis en is erg geschrokken van wat ze daar heeft gezien.

Het is hartverscheurend om een broodmagere baby van 4 maanden te zien die minder weegt dan een pasgeboren baby.
Floortje Dessing

Floortje was in Jemen op bezoek bij kinderziekenhuis voor het televisieprogramma Floortje terug naar het Einde van de Wereld. Ze was twee jaar geleden ook in het land, maar moest toen Jemen verlaten omdat het te gevaarlijk werd.

Door de oorlog is het voor journalisten onveilig om daar te werken. Ook krijgen journalisten vaak geen toestemming om Jemen binnen te komen. Toch is het Floortje gelukt om terug te gaan. Ze vindt het belangrijk dat de rest van de wereld ziet hoe lastig het leven daar is.

Het Rode Kruis heeft vorige week Giro 6868 geopend om geld in te zamelen voor de hongersnood in Jemen, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Zambia.