TikTok biedt excuses aan voor verwijderen van video over Oeigoeren

Videoapp TikTok heeft zijn excuses aangeboden voor het verwijderen van een video. In de video vertelt TikTok-gebruiker Feroza Aziz hoe je je wimpers moet krullen. Terwijl ze daar mee bezig is, vertelt ze over de situatie van moslims in China.

Feroza Aziz
@ferozaazizz
Here is a trick to getting longer lashes! #tiktok #muslim #muslimmemes #islam
2 jaar geleden

Een paar dagen nadat ze de video had geplaatst, werd haar video verwijderd van TikTok. Ze kreeg te horen dat ze een maand lang niks mocht posten.

TikTok zegt dat het een fout is en heeft excuses aangeboden. Ook plaatsten ze de video binnen een uur weer terug op TikTok.

Aziz vertelt in haar video over de Oeigoeren. Een bevolkingsgroep die worden onderdrukt door China.

Oeigoeren

De Oeigoeren zijn een bevolkingsgroep waar je niet vaak iets over hoort. Ze leven in China en worden gediscrimineerd en bedreigd. De Chinese regering wil dat ze niet langer geloven in hun eigen God.

Het is voor de Oeigoeren verboden om boeken te lezen over hun geloof. Een deel van de Oeigoeren wordt zelfs opgepakt en gevangen gezet in kampen.

In China zitten er bijna een miljoen Oeigoeren in gevangeniskampen.

De opa van Lale en Umud zit ook in een gevangeniskamp in China. Ze hebben hem al vier jaar niet meer gezien. Ze weten niet of hij nog leeft en hoe het met hem gaat, want ze hebben geen contact meer.

We gingen begin dit jaar bij Lale en Umud langs. Je zit het in de video hieronder.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook