Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Huis van Jan Rein ontploft door vuurwerkbom

Begin deze maand kreeg Jan Rein van 10 de schrik van zijn leven. Terwijl hij lag te slapen werd er een vuurwerkbom door de brievenbus gegooid. Die enorme explosie richtte heel veel schade aan.

Jan Rein, zijn zusje en zijn ouders zijn gelukkig niet gewond geraakt, maar ze zijn wel heel erg geschrokken.

Ik slaap er heel slecht van. Ik ben gewoon bang ben dat het nog een keer gebeurt.

Jan Rein

De politie vroeg in het televisie-programma Opsporing Verzocht om hulp, omdat de daders nog altijd niet gevonden zijn. Agenten denken dat het gedaan is door jongeren uit Urk, de gemeente waar Jan Rein woont.

Waarom de bom juist bij deze familie naar binnen is gegooid, is niet duidelijk. De politie denkt dat de daders zich hebben vergist en dat hun zware vuurwerkbom eigenlijk voor iemand anders was bedoeld.

Tips

Het gezin zit nu tijdelijk in een andere woning. Ze kunnen waarschijnlijk pas over een paar maanden naar huis, wanneer hun huis weer veilig en opgeknapt is. In de tussentijd zoekt de politie naar de daders. Dankzij het tv-programma hebben ze veel tips gekregen.