Loting EK 2020: Oranje moet tegen Oekraïne en Oostenrijk

Nederland speelt op het Europees Kampioenschap voetbal van komende zomer sowieso tegen Oekraïne en Oostenrijk. Dat is bekend geworden tijdens de loting in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië.

De andere tegenstander in de groepsfase is nog niet bekend. Welk land dat wordt, weten we pas eind maart. Dan spelen verschillende landen nog play-off-wedstrijden om een plek op het EK te winnen.

Een van deze landen komt dan nog bij Nederland in de groep: Roemenië, Georgië, Noord-Macedonië, Kosovo of Wit-Rusland. Volgens voetbalkenners maakt Nederland veel kans in deze groep.

Hoe werkt het Europees Kampioenschap 2020?

Aan het EK mogen 24 landen meedoen. Die landen worden ingedeeld in 6 groepen met elk 4 landen.

De 4 landen in elke groep spelen wedstrijden tegen elkaar. De beste 2 teams van iedere groep gaan daarna door. Ook mogen de 4 beste nummers 3 van de groepen door. Zo blijven er na de groepsfase 16 van de 24 ploegen over.

Met die teams begint de knock-out-fase. Eerst zijn er de achtste finales, dan de kwartfinales, dan de halve finales en uiteindelijk de finale. Die is op 12 juli 2020.

Het toernooi wordt in verschillende landen gespeeld, maar er is goed nieuws voor Oranje. Het Nederlands elftal speelt alle drie de groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Die wedstrijden zijn op 14, 18 en 22 juni.

Wil je meer weten over het EK in 2020? Kijk dan deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook