Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

200 wereldleiders in Madrid om afspraken te maken over het klimaat

In de Spaanse hoofdstad Madrid is een belangrijke klimaat-top bezig. Bijna 200 wereldleiders zijn erbij. Ze willen daar afspraken maken over de opwarming van de aarde.

Niet alleen wereldleiders zijn bijeen in Madrid, maar ook politici en actievoerders zijn erbij.

Drie weken

De vergadering in Madrid is in drie weken georganiseerd. Dat is heel bijzonder, want meestal duurt het meer dan een jaar om zoiets te regelen.

Vergadering verplaatst

De vergadering zou eerst in Brazilië zijn, maar de Braziliaanse president Bolsonaro zag dat niet zitten. Hij wil geen afspraken maken met andere landen over het klimaat.

De vergadering werd daarom verplaatst naar Chili, maar ook die plek bleek niet handig. Het is erg onrustig in het land en mensen protesteren tegen de regering.

Omdat er pas zo laat duidelijk werd waar de vergadering zou zijn, kan niet iedereen erbij zijn.

Zo is een groep met Nederlandse klimaat-activisten twee maanden geleden vertrokken naar Chili. Ze hebben nu niet genoeg tijd om naar Madrid te varen.

Greta Thunberg

En ook de bekendste klimaat-activist, Greta Thunberg is nog onderweg. Ze zit op dit moment op een zeilboot die vaart tussen de Verenigde Staten en Spanje. Als alles goed gaat, is ze vrijdag in Madrid.