Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Daniël bleek ineens illegaal in Nederland te zijn

Het is een heftige periode voor Daniël van 19 jaar uit Amsterdam. Hij werd 4 weken geleden door de politie opgepakt omdat hij illegaal in Nederland blijkt te zijn.

Geboren in Nederland

Daniël is geboren in Nederland, maar heeft nooit een Nederlands paspoort gehad. Dat komt doordat zijn moeder uit de Dominicaanse Republiek komt. Toen Daniël werd geboren werd hij in het paspoort van zijn moeder gezet.

Toen zijn moeder terug ging naar de Dominicaanse Republiek nam ze haar paspoort mee en bleef Daniel bij zijn oma. Als er om zijn id-kaart werd gevraagd, had Daniël een kopie van het paspoort van zijn moeder.

Studeren

Twee jaar geleden ging het mis. Toen moest Daniël voor zijn studie zijn paspoort laten zien, en dat heeft hij dus niet.

Ik dacht: misschien heb ik dat thuis, maar dat was niet het geval.

Daniël

Sindsdien probeert hij een paspoort te krijgen, maar dat ging door allerlei dingen telkens mis. En zonder paspoort, mag je niet blijven in Nederland. Daarom werd hij opgepakt.

Gisteren kwam hij plotseling weer vrij, maar of hij in Nederland mag blijven is nog niet bekend. Wij spraken met Daniël over hoe dat voor hem is geweest. Je ziet het in de video hierboven.