Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen grote afspraken op klimaattop in Madrid

De klimaattop in Madrid lijkt niet echt een succes geworden. 200 wereldleiders vergaderden de afgelopen weken over het klimaat, maar het is ze niet gelukt om grote afspraken te maken.

In het akkoord dat ze wel hebben gemaakt staat dat iedereen vindt dat de uitstoot van broeikasgassen verder moet worden teruggedrongen. Maar er zijn geen afspraken gemaakt over de manier waarop.

Meer geld

Wel krijgen arme landen geld om maatregelen te nemen tegen de gevolgen van de opwarming van de aarde. Door klimaatverandering wordt het op sommige plaatsen steeds droger, terwijl er op andere plekken juist meer overstromingen zijn. Vooral arme landen hebben daar last van.

2 graden?

Eerder spraken wereldleiders af dat het in 2050 maximaal twee graden warmer mag worden op aarde. Op dit moment kan het wel 3 of 4 graden warmer worden. Volgend jaar vergaderen de wereldleiders in Schotland om grotere afspraken te maken.

356
Vind jij dat politici genoeg doen tegen klimaatverandering?
Ja22.1%
Nee77.9%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook