Gelukt! #TeamTrees kan 20 miljoen bomen planten

De YouTubers van #TeamTrees hebben hun doel bereikt. Er is 20 miljoen dollar (18 miljoen euro) gedoneerd en dat betekent dat ze 20 miljoen bomen kunnen gaan planten.

Wat is #TeamTrees ook alweer?

Twee maanden geleden maakte YouTuber MrBeast de actie #TeamTrees bekend op zijn kanaal. Hiermee wilde hij iets doen tegen klimaatverandering. In de video zei hij dat voor elke gedoneerde dollar één boom geplant kon worden. Hij wilde graag de 20 miljoen bereiken voor het begin van het nieuwe jaar.

Veel bekende YouTubers hielpen MrBeast met de actie, zoals Fortnite-YouTuber Ninja. Ook PewDiePie en Kwebbelkop deden hun best voor het goede doel.

Bekende miljardairs hebben ook geld gedoneerd. Elon Musk van autobedrijf Tesla gaf 1 miljoen dollar weg. De rijke zakenman Tobi Lütke wilde het net iets beter doen dan Musk en doneerde één dollar meer.

Zes dagen na het begin van #TeamTrees was er al 11 miljoen dollar gedoneerd. We maakten toen deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mr. Beast wilde dus iets doen voor het klimaat. Maar waarom koos hij voor bomen? En kunnen 20 miljoen bomen het klimaat redden? Je ziet het in onze video van Uitgezocht:

Kunnen 20 miljoen bomen het klimaat redden? | UITGEZOCHT #4

Bekijk ook