Boze TikToks voor premier Australië door vakantie

Boze TikToks voor premier Australië door vakantie

Op TikTok zijn al meer dan een miljoen video's gepost waarin de president van Australië belachelijk wordt gemaakt. Jongeren zijn boos dat hij vorige week op vakantie ging, terwijl er in zijn land heftige bosbranden zijn.

Dinsdag werd de warmste dag ooit gemeten. Het werd toen gemiddeld 40,9 graden. Een dag later werd het record gebroken met 41,9 graden.

De jongeren vinden het niet kunnen dat de president van het land tijdens zo'n natuurramp gewoon op vakantie gaat. Ze vinden sowieso dat hij veel te weinig doet voor het klimaat.

Eerder teruggekomen

De president geeft toe dat hij beter thuis had kunnen blijven, maar hij zegt dat hij de vakantie beloofd had aan zijn kinderen. Hij is door alle kritiek wel een dag eerder teruggekomen. Ook is hij op bezoek gegaan bij de families van twee omgekomen brandweermannen.

Door de bosbranden zijn 9 mensen omgekomen. Honderden huizen zijn afgebrand en grote stukken natuurgebied zijn in vlammen opgegaan.

Geen verbetering

Volgens weerdeskundigen wordt het voorlopig niet veel beter. Het wordt de komende dagen ietsje koeler, maar vanaf vrijdag is het weer droog en heet.