Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Drachten geschokt na dood jongen van 16

Heftig nieuws uit Drachten in Friesland. Daar is een jongen van 16 overleden na een steekpartij. De jongen lag de afgelopen dagen zwaargewond in het ziekenhuis. Vanochtend werd bekend dat hij het niet overleefd heeft.

Op de plek waar de jongen gestoken werd, worden bloemen neergelegd. Drachten is een klein dorp waar veel mensen elkaar kennen. Het nieuws komt volgens de burgemeester van de stad daarom erg hard aan.

Wat is er gebeurd?

Het gebeurde vorige week vrijdag bij een café. Een jongen van 15 werd gestoken en raakte zwaargewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd hij 16 jaar.

Kort na de steekpartij werden twee verdachten opgepakt: een jongen van 15 en een jongen van 14. De jongens zitten nog vast en moeten met de politie praten.

Agenten hopen dat ze kunnen achterhalen wat er precies gebeurd is. De politie en de burgemeester vinden het heel erg dat de verdachten zo jong zijn.

Wat doe je op die leeftijd al met een wapen op straat?

De politie