Darter Michael van Gerwen verliest WK-finale

Het is de Nederlandse darter Michael van Gerwen niet gelukt: gisteravond verloor hij de WK-finale. Peter Wright uit Schotland was te sterk, hij won met 7-3.

Eerste keer

De darters stonden zes jaar geleden ook tegenover elkaar in de finale. Toen won Michael van Gerwen. Hij werd later nog twee keer wereldkampioen. Peter Wright lukte dat nog nooit, hij is nu voor de eerste keer wereldkampioen.

Peter Wright na de gewonnen WK-finale
Getty Images

Na de finale vertelt Michael van Gerwen dat hij erg teleurgesteld is. Hij noemt zichzelf op belangrijke momenten niet goed genoeg:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Peter Wright vertelde na de wedstrijd dat hij het extra speciaal vond om Michael te verslaan. "Hij is de nummer één van de wereld en heeft alles al een keer gewonnen."

Op Instagram feliciteert Michael de nieuwe wereldkampioen. Hij schrijft dat hij weet hoe goed het voelt, en dat zelf ook snel weer zal voelen.

mvg180
Of course it hurts more than I can say in words to lose this final but the credit is to Peter. He played a fantastic tournament and punished me for missing at important moments in the final. Congratulations on becoming World Champion - I know how good that feels... and I will feel it again soon!