Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Discussie na oud en nieuw: moet vuurwerk helemaal verboden worden?

Dit jaar waren er met oud en nieuw meer ongelukken dan het jaar ervoor. De politie en de brandweer zeggen dat ze het veel drukker hebben gehad dan andere jaren.

'Niet normaal'

Bij die ongelukken ging het vaak om geweld tegen hulpverleners. En dat noemt de baas van de politie niet normaal. Hij wil dat onveilig vuurwerk verboden wordt en dat er zwaardere straffen komen.

Als je zwaar illegaal vuurwerk hebt, moet je de cel in.

Baas van de politie, Erik Akerboom

De baas van de politie wil dat de politiek strengere regels maakt. Maar grote politieke partijen zijn dat niet van plan. De grootste partij VVD zegt juist dat het verbieden niet helpt, maar dat er harder opgetreden moet worden.

Jarenlang

Er wordt al jaren gediscussieerd over het verbieden van vuurwerk. En steeds meer groepen willen dat het verboden wordt. Toch is dat voor de grootste partijen uit de regering nog geen reden om het te verbieden.

Er komen wel steeds strengere regels over vuurwerk. Babypijltjes en Romeinse kaarsen zijn al verboden, en in 2020 mag je ook geen honderdduizendklappers en tubes met keiharde knallen (die heten enkelshots mortieren) afsteken.

Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt. Reageer op de stelling van de dag:

958
Vuurwerk verbieden gaat te ver.
Eens68%
Oneens32%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken