Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Opnieuw bombrief gevonden, nu bij een hotel

Bij hotel Okura in Amsterdam is een zogenoemde bombrief gevonden. Dat is een brief met explosieven. De bom is niet ontploft.

Werknemers die de post in het hotel regelen, vonden de brief. Ze belden gelijk de politie. Een groep experts met verstand van bommen doet nu onderzoek naar de bombrief.

Niet de eerste bombrief

Gisteren maakte de politie bekend dat er in de afgelopen week zes bombrieven zijn gevonden. Dat was bij een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaar in Utrecht en een tankstation, een autobedrijf en een kantoor in Rotterdam.

Al die bommen zijn niet ontploft. Volgens de politie hadden mensen zwaargewond kunnen raken als dat wel was gebeurd.

Hoe zien deze bombrieven eruit?

De bombrieven zijn dikker dan normale brieven. Ze zijn verstuurd namens een bedrijf in Rotterdam. Maar de brieven komen helemaal niet van dat bedrijf.

De bombrieven hebben stickers erop met de naam en het logo van het bedrijf. Maar het echte bedrijf gebruikt geen stickers. Zij hebben enveloppen met het logo erop afgedrukt.

De politie gaat ervan uit dat alle bombrieven zijn verstuurd door dezelfde persoon. Wie dat is en waarom diegene dit doet, is niet duidelijk.

Bekijk ook