Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bloemen en knuffels op eerste schooldag na flatbrand

Het is de eerste schooldag na de brand in de flat in Arnhem. Bij die brand kwamen een 4-jarige jongen en zijn vader om. Zijn zus (8) en moeder raakten zwaargewond. Op de school van de kinderen is een speciale herdenkingsplek ingericht.

Veel kinderen hebben bloemen, knuffels of tekeningen meegenomen naar school. Klasgenootjes van de jongen en het meisje werden samen met hun ouders opgevangen door de directeur vanochtend.

Op de school is ook slachtofferhulp aanwezig. Die zijn er speciaal om met de kinderen te praten en te helpen met de verwerking van het verdriet.

ANP

De jongen stond vlak na Oud en Nieuw met zijn ouders en zus in de lift. Door de brand viel de elektriciteit uit en viel de lift stil, terwijl het gezin in de lift zat. Toen er veel rook in de lift kwam, raakten ze buiten bewustzijn.

De vader en zijn zoontje overleefden dat niet. De moeder en dochter zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat inmiddels iets beter met hen.

Verdachten

Twee jongens van 12 en 13 jaar worden verdacht van brandstichting. De jongens zouden vuurwerk hebben afgestoken op een oude bank die in de hal van het gebouw stond. Die bank vloog daarna in brand. Daardoor viel de stroom uit en kwam er veel rook van het vuur.

Bekijk ook