Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Prins Harry en Meghan willen minder grote rol in koningshuis

Een opvallende stap van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. De twee hebben besloten dat ze een minder grote rol willen bij de Britse koninklijke familie. Ze maakten dat gisteravond bekend.

Het stel zegt dat ze hun tijd willen verdelen over Engeland en Noord-Amerika. Ze willen hun zoontje Archie op die manier ook kennis laten maken met zijn moeders achtergrond. Meghan Markle komt uit de Verenigde Staten.

Teleurgesteld

Volgens journalisten hoorde de Britse koningin Elizabeth het nieuws op televisie en hadden ze het niet eerder aan haar verteld. De koningin zou erg teleurgesteld zijn. Dat zou betekenen dat er flinke ruzie is in het koningshuis.

Het lijkt erop dat Meghan en Harry dit doen omdat Meghan niet blij is met haar nieuwe rol. Ze vertelde in een interview dat ze soms ongelukkig is, vooral door alle aandacht van de media.

Geld verdienen

Ook zeggen Harry en Meghan dat ze een goed doel op willen zetten en dat ze voortaan zelf geld willen verdienen. Hoe ze dat willen doen, is nog niet duidelijk. Nu krijgen ze nog geld via het koningshuis.

Bekijk ook