Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen hebben soms 64 verschillende hulpverleners

Tienduizenden kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen, omdat hun ouders niet goed voor hen kunnen zorgen. Zij komen bijvoorbeeld in een woongroep terecht, waar ze te maken krijgen met hulpverleners. Maar dat zijn er heel veel verschillende. Gemiddeld wel 64 hulpverleners per kind.

Stichting Het Vergeten Kind maakt zich daar zorgen om. Volgens hen krijgen kinderen daardoor weer nieuwe problemen. Met een campagne vragen ze daar aandacht voor.

Wat is een woongroep?

In Nederland kan niet elk kind thuis wonen. Bijvoorbeeld als hun ouders niet voor ze kunnen zorgen. Deze kinderen kunnen dan in een woongroep gaan wonen, vaak samen met leeftijdsgenoten. Ze worden hier geholpen en verzorgd door hulpverleners.

Jamilla van 16 woont al bijna 10 jaar in een huis met kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Zij heeft al meer dan 30 verschillende hulpverleners gehad. Hier heeft ze veel moeite mee.

Het is moeilijk een band op te bouwen, als er iedere keer iemand anders is.

Jamilla

Stichting Het Vergeten Kind is een handtekeningen-actie begonnen om aandacht te vragen voor kinderen zoals Jamilla. Over een maand gaan ze daarmee naar politici in Den Haag.