Regeringspartijen zijn tóch voor verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

Sinds oud en nieuw gaat het er al over: moet vuurwerk verboden worden of niet? Vandaag is bekend geworden dat de kans groot is dat je komende jaarwisseling geen knalvuurwerk meer mag afsteken.

Regering

De baas van de politie wilde al langer dat er een verbod zou komen. Maar tot nu toe waren politieke partijen VVD en CDA er tegen. Vandaag hebben ze er weer over gepraat en gezegd dat ze toch een verbod willen.

Siervuurwerk mag nog wel. Bij de rest gaat er worden ingegrepen.

politicus Klaas Dijkhoff van de VVD

Volgens de politici gebeuren er te veel ongelukken tijdens oud en nieuw. Ze willen daarom ook een verbod op zware vuurpijlen. Straks is dan alleen dit soort siervuurwerk nog toegestaan. De politici hopen dat er door een verbod ook minder kapot wordt gemaakt. De regering gaat bekijken hoe zo'n verbod het beste geregeld kan worden.

Gewonden

Afgelopen jaarwisseling ging er behoorlijk wat mis. 13 mensen raakten blind aan een oog, en ook Dylano raakte gewond door vuurwerk. Daar maakten we toen deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook