Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Beka komt op voor het grootste regenwoud ter wereld

In het Amazone-regenwoud wonen verschillende groepen inheemse stammen. Zij maken zich zorgen over hun leefgebied en vinden dat het regenwoud beter moet worden beschermd.

De Amazone ligt in Zuid-Amerika. Het is het grootste regenwoud ter wereld. Het grootste deel van de Amazone ligt in het land Brazilië.

In dat land wonen meer dan 850.000 inheemse mensen. Zij zijn de oorspronkelijke bewoners van het land. Al honderden jaren leven zij hier in de natuur.

De 16-jarige Beka is één van de actievoerders. Zij woont in een klein dorp midden in het Amazone-gebied.

Maar die plek wordt nu bedreigd. De Braziliaanse president Bolsonaro wil namelijk geld verdienen door bomen te kappen, wegen aan te leggen en mijnen te bouwen.

Volgens Beka en andere inheemse mensen is dat een groot gevaar voor de duizenden soorten dieren en planten in het gebied.

Zonder de natuur hier kunnen wij niet overleven. Wij willen dat het regenwoud blijft zoals het is. Voor onze kinderen en kleinkinderen.

Beka

Door samen te praten over oplossingen hopen de stammen de regering tegen te houden. Beka hoopt dat ook mensen uit andere landen hen zullen steunen.