Tygo's gezin had weinig geld door grote fouten van de regering

Tygo's gezin had weinig geld door grote fouten van de regering

Het gezin van Tygo had jarenlang heel weinig geld. Door een fout moesten zijn ouders 18.000 euro terugbetalen. Daardoor bleef er weinig over voor andere dingen.

Pas jaren later bleek het een grote fout van de regering. Zijn ouders hadden niets verkeerd gedaan en waren onterecht beschuldigd.

Toen de problemen begonnen, was Tygo nog klein. Zijn ouders hebben hem daarom niet precies verteld wat er aan de hand was. Toch had Tygo door dat er weinig geld was.

We konden niet heel veel dingen doen. Niet op vakantie, geen leuke dingen kopen en niet uit eten.
Tygo

Ook moesten zijn ouders hard werken en was het thuis soms niet gezellig. Tygo's ouders zijn door alle stress en geldproblemen uit elkaar gegaan.

Tienduizenden euro's

Tygo's ouders zijn niet de enige waarbij het fout ging. Tientallen gezinnen kregen een brief dat ze geld moesten betalen. Soms ging het om tienduizenden euro's. Pas na een hele tijd werd duidelijk dat het niet klopte.

Goed maken

Politici proberen het nu goed te maken met de ouders. En daarom was een deel van hen vandaag uitgenodigd bij premier Rutte en minister Hoekstra. De politici hebben hun excuses aangeboden.