Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Steeds meer mensen ziek door nieuw besmettelijk virus

In China zijn veel mensen ziek geworden door een nieuw virus. Het gaat om een nieuwe variant van het coronavirus. Zes mensen zijn overleden en meer dan 300 mensen liggen in het ziekenhuis.

De meeste mensen die het virus hebben komen uit de Chinese stad Wuhan, maar er zijn ook al mensen ziek geworden in andere Chinese steden. Daarnaast is het virus opgedoken bij een paar mensen in Japan, Thailand en Zuid-Korea.

Het virus lijkt op een normale verkoudheid. De mensen die besmet raakten kregen last van koorts, vermoeidheid en konden moeilijk ademhalen.

In sommige gevallen was de ziekte zo heftig dat mensen er aan zijn overleden. Toch heeft de ziekte niet altijd een nare afloop. Sommige mensen werden na een tijdje weer beter.

De ziekte is besmettelijk en daarom dragen veel Chinezen mondkapjes op straat en in het openbaar vervoer. Op vliegvelden worden mensen extra gecontroleerd om te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.