Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Konikpaarden uit Nederland hebben het nu beter

151 konikpaarden verhuisden vorig jaar van Nederland naar Wit-Rusland. Dat blijkt nu een goede beslissing: het gaat goed met de dieren en er zijn veel kleintjes op komst.

De paarden leefden vroeger in Nederland in natuurgebied de Oostvaardersplassen. Daar was veel discussie over. In het natuurgebied was te weinig eten voor alle konikpaarden en daardoor gingen er soms dieren dood.

Sommige mensen wilden de dieren daarom extra voer geven. Maar volgens boswachters was dat geen goede oplossing. Daardoor zouden er juist nog meer dieren komen.

Daarom werd besloten om een deel van de paarden te verhuizen. In augustus werden ze met speciale vrachtwagens naar Wit-Rusland gebracht.

Ze krijgen nu nog extra voedsel van de boswachter. Maar het is de bedoeling dat de paarden later zelf voor al hun eten gaan zorgen.

Veulentjes

Volgens de boswachter zijn de paarden al een stuk dikker. Toch zullen 30 paarden binnenkort weer wat dunner worden. Ze zijn krijgen binnenkort veulentjes.

Bekijk ook