Wrak van Titanic krijgt bescherming tegen schatzoekers

Er zijn nieuwe regels om het gezonken schip de Titanic beter te beschermen. Door die regels moeten schatzoekers voortaan op afstand blijven.

Tienduizenden euro's

Sinds het wrak 35 jaar geleden gevonden werd, komen er veel schatzoekers op af. Zij duiken naar het schip om oude spullen te zoeken. Menukaarten en sleutels van kamers verkopen ze soms voor tienduizenden euro's.

De Titanic zonk meer dan 100 jaar geleden, in april 1912. Het is misschien wel de beroemdste scheepsramp uit de geschiedenis. Het grote cruiseschip botste tegen een ijsberg en zonk. Aan boord waren meer dan 2000 mensen en maar zo'n 700 mensen konden worden gered. Over de ramp werd één van de duurste en succesvolste films ooit gemaakt.

Volgens de staatssecretaris van Groot-Brittannië is het genoeg geweest. Hij zegt dat het meenemen van de oude spullen respectloos is.

Als je nu nog naar het gezonken schip wil duiken, moet je eerst toestemming vragen en je aan strengere regels houden.

Nieuwe beelden

Laatst zijn er nieuwe beelden gemaakt van het wrak. Het was voor het eerst in 15 jaar dat een duikboot de Titanic filmde. We maakten daar toen dit filmpje van:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.