Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Chinese miljoenenstad 'op slot' vanwege virus

De Chinese stad Wuhan wordt steeds meer afgesloten: het vliegveld gaat dicht en er rijden geen bussen en treinen meer.

De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden. In de stad wonen meer dan tien miljoen mensen.

Bioscopen

Ook in een andere grote stad, Huanggang, zijn bussen en treinen stilgelegd. Ook bioscopen en café's moeten dicht. De leiders in het gebied vragen mensen om alleen de stad uit te gaan als het echt niet anders kan.

Wat is er aan de hand?

In China is bij meer dan 500 mensen een nieuwe versie van het corona-virus gevonden. 17 mensen zijn er aan overleden, de meesten van hen waren al oud en zwak.

Mensen die besmet raakten kregen last van koorts, vermoeidheid en konden moeilijk ademhalen. Er zijn ook mensen weer beter geworden, nadat ze waren besmet.

Toen bekend werd dat de stations dicht zouden gaan, werd het daar juist erg druk. Veel mensen probeerden nog de stad uit te komen. Aankomende zaterdag begint het Chinese nieuwjaar en veel mensen willen dan hun familie bezoeken.

809
Maak jij je zorgen over het coronavirus in China?
Ja68.5%
Nee31.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook