Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jeugdinstelling moet dicht: boze hulpverleners voeren actie

Hulpverleners van een jeugd-instelling in Hoenderloo voeren vandaag actie. In de instelling wonen zo'n 160 kinderen die extra hulp nodig hebben, maar door een tekort aan geld moet de instelling sluiten.

Een van de kinderen in de instelling is Robin. Hij heeft autisme en een paar weken geleden vertelde hij in het Jeugdjournaal dat hij zich veel zorgen maakt.

Ik kan niet goed tegen alle onduidelijkheid.

Robin

Hij is niet de enige. Ook veel ouders en hulpverleners maken zich zorgen. Het is namelijk niet duidelijk of er voor alle kinderen plek is in een andere instelling. Daarom voeren zij actie.

Staken

Ongeruste ouders gingen deze week langs bij de minister en de hulpverleners gaan vandaag staken. Zij willen niet dat kinderen lang moeten wachten op een nieuwe plek of naar een instelling moeten ver weg van hun ouders.

Er zijn al langer problemen bij jeugdzorg-instellingen. Eerder moest al een andere instelling sluiten omdat er te weinig geld was. Ook zijn bij veel plekken lange wachtlijsten.

De minister die erover gaat heeft gezegd dat hij probeert alle kinderen te helpen. Maar hoe hij het probleem gaat oplossen heeft hij niet gezegd. Daarom blijft het voor de kinderen erg onzeker.

Bekijk ook