China bouwt ziekenhuis in tien dagen vanwege virus

China bouwt heel snel twee ziekenhuizen vanwege het virus

In de Chinese stad Wuhan worden twee nood-ziekenhuizen gebouwd. Ze zijn bedoeld voor mensen die ziek zijn door het nieuwe corona-virus.

Met tientallen graafmachines zijn ze druk bezig om de grond goed te maken. Daarna kunnen ze de gebouwen neerzetten.

Tweeduizend bedden

In de nieuwe ziekenhuizen komen samen ruim tweeduizend bedden. Beide gebouwen moeten razendsnel klaar zijn, namelijk binnen twee weken.

De ziekenhuizen die er al zijn, hebben niet genoeg plek om iedereen te helpen. Daarom zijn de nieuwe ziekenhuizen nodig.

Het Chinese leger stuurt meer dan 450 dokters en verplegers naar Wuhan. Die kunnen onder andere in de nieuwe ziekenhuizen aan het werk.

Frankrijk

Ook buiten China hebben mensen inmiddels het corona-virus. In Frankrijk zijn er drie mensen besmet. Dat zijn mensen die in China zijn geweest, daar besmet zijn geraakt en daarna naar Frankrijk zijn gevlogen.

In Nederland zijn er nog geen mensen besmet. Het is wel mogelijk dat het virus in Nederland komt. Bijvoorbeeld als iemand die ziek is vanuit China naar Nederland reist en hier ook mensen besmet.

De kans dat de ziekte zich vervolgens in Nederland kan verspreiden, is volgens deskundigen klein. Als iemand het virus blijkt te hebben, krijgt diegene een eigen plek in het ziekenhuis. Zo kan die persoon geen andere mensen besmetten.