Basketballegende Kobe Bryant en dochter omgekomen

Basketballegende Kobe Bryant en dochter omgekomen

Oud-basketballer Kobe Bryant is om het leven gekomen toen zijn helikopter neerstortte. Hij was 41 jaar en staat bekend als een van de beste basketballers ooit. Zijn dochter Gianna van 13 kwam ook om het leven.

Over de hele wereld wordt geschokt gereageerd op het overlijden van de basketballer. President Donald Trump noemt het nieuws verschrikkelijk en oud-president Obama hartverscheurend. Ook veel bekende sporters en artiesten reageren op het nieuws.

Lewis Hamilton

@LewisHamilton

I’m sad to hear that we lost one of our greats. @kobebryant was one of the greatest athletes and was such an inspiration to so many including myself. I’m deeply saddened for his family and for the people around the world who looked up to him. May he and his daughter rest in peace https://t.co/O4ZWANcGKm

Afbeelding bij tweet

26 januari 202023:35

Gini Wijnaldum

@GWijnaldum

Heartbreaking 😔💔 My prayers are with their family and friends. 🙏🏾 Legends are forever #RipKobe https://t.co/HHzB2Ea2dq

Afbeelding bij tweet

26 januari 202023:32

Kobe Bryant speelde altijd voor de Los Angeles Lakers. Met dat team werd hij vijf keer kampioen en met het team van Amerika won hij in 2008 en 2012 goud op de Olympische Spelen. Zijn dochter was ook een getalenteerde basketballer.

Filmprijs

Kobe was niet alleen goed in basketballen. Twee jaar geleden won hij een belangrijke filmprijs, een Oscar, voor zijn film Dear Basketball. Het is een korte animatiefilm over hoe Kobe als kleine jongen al droomde van een carrière als basketballer.

Actie

In 2016 stopte Kobe na twintig jaar basketballen. Hij had toen 33.643 punten gemaakt en daarmee is hij vierde op de topscorerslijst aller tijden. In de volgende video zie je hem in actie:

Kobe Bryant's TOP 40 Plays of His NBA Career!