Buitenlanders willen weg uit China door corona-virus

Buitenlanders die in China wonen, willen terug naar hun eigen land. Ze zijn bang besmet te worden met het corona-virus. De komende dagen worden mensen geëvacueerd. Dat betekent dat ze naar een veilige plek worden gebracht.

Zo vliegen vandaag de eerste Amerikanen en Japanners terug naar hun land. Als ze aankomen krijgen ze een medische controle om te kijken of ze gezond zijn.

Frankrijk

Ook vanuit Europa worden twee vliegtuigen naar China gestuurd. Zo vertrekt er een vliegtuig vanuit Frankrijk om een aantal mensen op te halen uit de stad Wuhan. Daar is het corona-virus begonnen en zijn duizenden mensen besmet.

In Wuhan zijn ongeveer 20 Nederlanders. Het is nog onduidelijk wat er met hen gebeurt en of zij ook terug naar Nederland worden gebracht.

Mensen die besmet zijn met het corona-viruskunnen last krijgen van koorts, vermoeidheid en hun ademhaling. De meeste mensen die het krijgen worden weer beter. Maar voor sommigen die al andere ziektes hebben, kan het dodelijk zijn.

Inmiddels is duidelijk dat zo'n 5974 Chinezen het virus hebben. Zeker 132 mensen zijn er door overleden. Dat zijn vooral oude mensen die al verzwakt waren. Er zijn ook mensen weer beter geworden, nadat ze waren besmet.

In Wuhan moet iedereen binnen blijven. Dat is wel een beetje saai en daarom duiken er steeds meer filmpjes op van mensen die zich vervelen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het corona-virus is de afgelopen tijd veel in het nieuws. Via onze site, Instagram en YouTube krijgen we veel vragen van jullie over het virus. In de video hieronder beantwoorden we de 3 meest gestelde vragen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook