Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen krijgen racistische opmerkingen over corona-virus

Veel mensen met een Aziatisch uiterlijk krijgen de laatste tijd nare en racistische opmerkingen die te maken hebben met het corona-virus. Ook kinderen hebben daar last van.

YouTuber Hanwe maakt zich er boos over. In een post op Instagram schrijft hij dat niemand beter wordt van zulke reacties.

hanwe
Normaal post ik dit soort dingen niet, want zelf spot ik vaak ook met m’n eigen afkomst, maar op dit moment word er op social media gewoon grofweg gediscrimineerd met teksten als: “kk Chinezen, dit is hun verdiende loon, maak ze allemaal dood” en dat is niet oke. Ik kan met zekerheid zeggen dat het grootste deel Chinezen ook woedend zijn op degenen uit Wuhan die vleermuizen probeerden te eten en hier NIET achter staan. Van zulke opmerkingen zal niemand beter worden ✌🏻⁣ ⁣ ⁣ *Ik zie dat heel veel van jullie commenten over de Oeigoeren die worden opgesloten in China en daar staan we ook zeker NIET achter. Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt en dat wens je niemand toe, maar het afreageren op Chinezen die er niks aan kunnen doen is ook niet de oplossing. De regering is daar de baas en bepaalt alles. Geloof me: De meeste chinezen zijn ook tegen deze mishandeling.

Iris van 12 maakte het mee. Ze liep over straat toen een man opeens: 'corona-virus' tegen haar zei. Dat vond ze erg vervelend.

Het voelde gewoon niet zo goed van binnen.

Iris

Je ziet het verhaal van Hanwe en Iris in de video hierboven.

Vind jij het belangrijk om te laten zien dat zulke opmerkingen niet oké zijn?

615
Je moet voor elkaar opkomen als iemand iets racistisch zegt.
Eens91.9%
Oneens8.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken