Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Drie Nederlanders vast op corona-cruiseschip

Op een Japans cruiseschip zijn zeker tien passagiers besmet geraakt met het corona-virus. Ze zijn naar ziekenhuizen gebracht. Op het schip zitten ook 3 Nederlanders.

Zaterdag werd bij een Chinese man van 80 het virus ontdekt. De man was in januari vijf dagen aan boord van het schip en daarom kan hij anderen besmet hebben. Afgelopen weekend werd het schip daarom in quarantaine geplaatst. Dat betekent dat niemand het schip af mag.

Weinig informatie

De Nederlanders laten aan de krant De Telegraaf weten dat ze twee weken lang in hun kamer moeten blijven. Ze zeggen dat ze maar weinig informatie krijgen.

We krijgen eten bezorgd, maar al met al is het een klotesituatie.

Eén van de Nederlanders aan boord van het schip.

Op het gigantische cruiseschip zitten 3700 mensen. Alle mensen aan boord die zich ziek voelen, worden de komende tijd nagekeken door medisch personeel. Eén van de Nederlanders is al gecheckt, zij heeft de uitslag van de test nog niet.

Hongkong

Ook bij de stad Hongkong ligt een cruiseschip stil in de haven. Op dat schip zitten 1800 mensen vast. Volgens China-correspondent Sjoerd den Daas is het onduidelijk hoe het daar nu verder gaat.